Je bent mantelzorger

Je zorgt voor een ander. Uit liefde, vanzelfsprekendheid of noodzaak, de redenen zijn divers. Door die zorg maak je een groot verschil in iemands leven, maar kan de balans in jouw eigen leven onder druk komen te staan. Mantelzorg wordt vaak geleidelijk intensiever. Je sociale leven, je werk en zelfs je eigen gezondheid kunnen in het gedrang komen. Naast het (praktisch) zorgen valt er veel te regelen en de regels blijven veranderen, daardoor zie je als mantelzorger soms door de bomen het bos niet meer.

x

Elke situatie en elke zorgvraag is anders. Ik help graag bij het vinden van de juiste weg naar de zorg die nodig is. Waarbij het uiteindelijke doel is;  het terugdringen en voorkomen van overbelasting. Het hervinden van balans en regie over de situatie. Ik bied informatie, kortdurende ondersteuning en praktische oplossingen, zodat jij het verlenen van mantelzorg langer en gemakkelijker vol kunt houden.

"De ideale mantelzorger. Je kunt 'm zomaar plotseling zijn."

- Loesje

Als onafhankelijk mantelzorgmakelaar kan ik jou inzicht geven in de situatie, je ondersteunen en de weg wijzen. Tevens kan ik regeltaken overnemen en alle betrokken partijen verbinden. In overleg breng ik de vragen en knelpunten in kaart en mogelijke oplossingen worden voorgelegd. De mantelzorger bepaalt vervolgens zelf wat de beste optie is, welke taken je wilt overdragen aan mij en welke je zelf wilt behouden. De mantelzorger houdt te allen tijde de regie! Ik beschik over actuele kennis van de vier belangrijkste wetten waaruit de zorg wordt geregeld en betaald:  de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet, de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en de Zorgverzekeringswet (ZVW).

Kan ik je helpen, heb je een vraag of wil je eens een kopje koffie drinken? Neem dan contact met mij op!